Beograd
Beograd
Isfahan
+381 61 130-10-10 Pon - Pet 08:00 - 14:00 Smederevski put bb. Ritopek, Beograd, Srbija
+98 917 105-7829 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Industrijska zona Mahmud Abad, Isfahan, Iran
Broj #1
na tržištu
Najbolji
kvalitet kamena
Najniža
cena po m2
Zatraži ponudu

Sve što bi trebalo da znate o iranskom prirodnom kamenu

Čuvena prepoznatljivost iranskog prirodnog kamena

Više se ne može zamisliti moderna gradnja bez prirodnog kamena travertina. Bilo da se radi o dekorativnom kamenu ili kamenu kao materijalu za gradnju, travertin je postao sinonim za moderan luksuz. A kada govorimo o travertinu, ubedljivo najprepoznatljivi i najtraženiji je iranski travertin. U Iranu je travertin zastupljen u svim bojama i vrlo je specifičan zbog kompaktnosti kristala. Zbog toga ga arhitekte i dizajneri enterijera obožavaju, jer mogu da nađu odgovarajuću nijansu za bukvalno svaki dizajn.

Ista prepoznatljivost važi za iranski onyx. Ne samo što je onyx izrazito redak u prirodi, iranski onyx je čak i lekovit. Može povoljno da deluje na različite funkcije tela i doprinese blagostanju. Otuda verovanje još iz antičkih vremena da je dobro nositi nakit od onyxa. Arhitekte ga primenjuju u kombinaciji sa luksuznim elementima, kako bi prostor dobio na živosti i prirodnoj harmoničnosti. Nalazišta onyxa locirana su na jugu Irana, kao i u centralnom delu, oko gradova Abadeha i Dehbida, koji su takođe bogati i mermerom.

Greenland Stone

Iranski prirodni kamen

Iranski prirodni kamen u Srbiju stiže zahvaljujući Greenland Stone-u, razvijenom mrežom transporta. Odaberite iranski prirodni kamen za fasadu, unutrašnju dekoraciju, stepenište ili podove i otkrijte neverovatnu postojanost i dugotrajnost. Ako želite baš taj karakterističan iranski prirodni kamen, potrebno je samo da nas kontaktirate i za par dana možemo da organizujemo isporuku.

Pristupačan i vrlo tražen

Prirodni kamen iz Irana je poznat i po pristupačnosti. Recimo, na tržištu kamena iranski granit važi za vrlo kvalitetan prirodni kamen, a vrlo jeftin. Tako da često granit koji može da se nađe na tržištu drugih zemalja, vrlo verovatno je iz iranskog regiona Azarbaijana (severozapadni deo), jer ga trgovci kamenom nabavljaju iz Irana vrlo povoljno, a onda ga u svojim zemljama obrađuju i dalje prodaju. Mermer iz Irana se izvozi svuda po svetu i bukvalno ga možete naći na svim kontinentima.

U Iranu je sve prilagođeno prirodnom kamenu. Kamenolomi su odlično transportno povezani sa fabrikama za obradu koje su opremljene savremenim mašinama i tehnologijom za sve vrste obrada – džambo gater, diagrez i sl. Upoznajte se sa celokupnom procedurom obrade svih vrsta prirodnog kamena iz naše fabrike u Isfahanu, odakle dolazi kamen iz ponude Greenland Stone-a.

Iranski prirodni kamen u Srbiju stiže zahvaljujući Greenland Stone-u i to preko Turske i Bugarske, razvijenom mrežom transporta. Ako želite baš taj karakterističan iranski prirodni kamen, potrebno je samo da nas kontaktirate i za par dana možemo da organizujemo isporuku.

Ulepšajte svoj dom komadom prirode, jer vam jedino to garantuje univerzalnost lepote i harmoniju prostora. Odaberite iranski prirodni kamen za fasadu, unutrašnju dekoraciju, stepenište ili podove i otkrijte neverovatnu postojanost i dugotrajnost.

Ulepšajte svoj dom komadom prirode

Jedino vam prirodni kamen garantuje univerzalnost lepote i harmoniju prostora. Odaberite iranski prirodni kamen za fasadu, unutrašnju dekoraciju, stepenište ili podove i otkrijte neverovatnu postojanost i dugotrajnost.

About the author

Leave a Reply