Beograd
Beograd
Isfahan
+381 61 130-10-10 Pon - Pet 08:00 - 14:00 Smederevski put bb. Ritopek, Beograd, Srbija
+98 917 105-7829 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Industrijska zona Mahmud Abad, Isfahan, Iran
Broj #1
na tržištu
Najbolji
kvalitet kamena
Najniža
cena po m2
Zatraži ponudu

Proces proizvodnje dekorativnog kamena

Kvalitetno, održivo i isplativo

Proizvodnja dekorativnog prirodnog kamena

Proizvodnja prirodnog kamena je veoma kompleksan posao koji obavljamo godinama i trudimo se da unošenjem novih tehnologija u sam proces proizvodnje poboljšamo našu uslugu. Početak proizvodnje prirodnog dekorativnog kamena počinje baš na ovakvom mestu. Brojni kamenolomi širom Irana potvrđuju vrlo bogate resurse i razvijenu mrežu izvoza prirodnog kamena širom sveta.

Kakva je obrada kamena?

 

Obrada obuhvata niz tehnoloških operacija koji kamen daju definitivan oblik i veličinu, i njenu prednju površinu – unapred određene teksture. Šema procesa obrada kamena obuhvata: preradu kamena približan oblik i dimenzije proizvoda – precizne mašinske kamenih oblika i veličine proizvoda – obrada faktura proizvoda. Prirodni kamen je takav materijal da posebnu pažnju zahteva baš u procesu proizvodnje. U videu možete videti deo obrade sirovog kamena i kako nastaje finalni proizvod.

Iran je sinonim za prirodni kamen. Arak, Isfahan, Atash Kooh, Dehbid, Abadeh, Mashhad, Azarbaijan, Kurdestan su iranske lokacije poznate po različitim vrstama prirodnog kamena – travertinu, onyxu, mermeru, granitu. Zahvaljujući bogatoj geološkoj istoriji i raznovrsnoj klimi, iranski prirodni kamen je prepoznatljiv po kristalnijim i intenzivnijim bojama. Naročito je poznat iranski žuti travertin, koji stručnjaci odmah prepoznaju po posebnoj nijansi žute. 

Kako doći do iranskog prirodnog kamena?

Greenland Stone je vaša direktna veza sa prirodnim kamenom iz Irana. Ukoliko želite upravo taj prirodni kamen neverovatnog sjaja i kristalno čistih boja, pogledajte našu ponudu, jer naš celokupan asortiman prirodnog dekorativnog kamena dolazi direktno iz iranskih kamenoloma. Travertin iz Greenland Stone ponude dolazi iz Isfahana, poznatog industrijskog grada koji je ujedno i glavni grad pokrajine Isfahan. Sa juga i iz centralnog Irana stižu onyx i mermer, dok sa severozapada stiže iranski granit, koji je poznat širom sveta po svom kvalitetu i vrlo povoljnoj ceni.

Porodična tradicija

70 godina dugu tradiciju imamo i sopstveni kamenolom sa najsavremenijim mašinama za obradu kamena, što znači da nudimo sve vrste obrade kamena – poliranje, četkanje, sečenje, punjenje. Prodajna mesta imamo u Shirazu, Teheranu, Kashanu i Isfahanu, dok je u planu proširenje prodajne mreže na ceo zaliv. Od 2011. godine smo u Srbiji gde poslujemo vrlo uspešno, sa najboljim odnosom cene i kvaliteta. O kvalitetu našeg kamena i brzini isporuke govore utisci naših zadovoljnih klijenata. *(link ka Utisci klijenata)

Možda će vas zanimati i ovo...

Vađenje prirodnog kamena započinje dubinskim bušenjem na oko 9 metara u dubinu. Sečenje prirodnog kamena na blokove se vrši visoko izdržljivom dijamantskom sajlom koja može da ima i do 100 sečiva. Da bi se dobio blok, dijamantaska sajla uz pomoć kompresora reže prirodni kamen i pravi odgovarajuću dimenziju bloka. Najčešća dimanzija bloka je 9×5, što se kasnijom obradom i sečenjem može menjati. Nakon sečenja se vrši kalibracija bloka, kada se određuje odgovarajuća debljina.

Porodična tradicija

Sledi obrada prirodnog kamena, u vidu ditovanja ili punjenja pukotina, četkanja, poliranja ili brušenja. Ditovanje je specifično za obradu travertina. Pošto je travertin krečnjački kamen, kada se izvadi iz zemlje ima šupljine, koje se ditovanjem pune, posle čega se ceo blok temperaturno obrađuje na visokoj temperaturi. Nakon hlađenja sledi poliranje. Celokupnim procesom se obezbeđuje dugovečnost travertina koji se može koristiti za oblaganje podova, fasada ili stepeništa. Upoznajte se sa celokupnim procesom obrade prirodnog kamena.*(link ka video materijalu)

Možda će vas zanimati i ovo...

Prirodni kamen iz Irana dopremamo preko Turske i Bugarske do Srbije. U našem prodajnom salonu u Beogradu, pored izložbe uzoraka kamena, imamo i mašine za obradu, tako da je potrebno samo da znate šta želite, odnosno koja količina kamena vam treba. Sve ostalo je na nama. Možemo da vam organizujemo i transport do određene lokacije, jer je naš poslovni cilj vaše zadovoljstvo i poverenje koje nam ukazujete.

Još jedna naša prednost je što vam je celokupan asortiman prirodnog kamena dostupan i u online shop-u, gde možete ne samo da vidite vrste kamena, već i da naručite potrebnu količinu. Kada dobijemo vašu porudžbinu, kontaktiraćemo vas da preciziramo detalje oko transporta.

Prirodni i dekorativni kamen u našoj ponudi

dekorativni-kamen-travertin

Travertin

Pristupačan luksuz – ekskluzivan izgled po vrlo razumnoj ceni

dekorativni-kamen-mermer

Mermer

Mermer uvozimo direktno iz Irana, koji je svetski poznat po kvalitetu i autentičnosti prirodnog kamena.

dekorativni-kamen-granit

Granit

Granit može da bude u pločama velikog i malog formata, u dimenzijama koje Vam odgovaraju.

Potreban Vam je kvalitetan iranski prirodni kamen?

Sigurni smo da ste napravili pravi izbor i da je dekorativni kamen najidealnija realizacija svih Vaših ideja. Sve što je sada potrebno je da se odlučite za vrstu prirodnog kamena, kao i potencijalnu količinu. Greenland Stone Vam nudi bogat asortiman prirodnog kamena za oblaganje fasadnih i podnih površina, kao i stepeništa za enterijer i eksterijer.