Beograd
Beograd
Isfahan
+381 61 130-10-10 Pon - Pet 08:00 - 14:00 Smederevski put bb. Ritopek, Beograd, Srbija
+98 917 105-7829 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Industrijska zona Mahmud Abad, Isfahan, Iran
Broj #1
na tržištu
Najbolji
kvalitet kamena
Najniža
cena po m2
Zatraži ponudu

Prirodni kamen za stepeništa

Stepenice prvenstveno služe da povežu različite spratove i to je, naravno, njihova jedina funkcija. Međutim, stepenice su često integralni deo dnevnog boravka i ako se dobro urede mogu postati najveći atribut svake kuće. Da bi se pravilno uklopile u čitav enterijer potrebni su znanje i ukus, a zajedno sa enterijerom mogu naglasiti individualni karakter dizajna enterijera. Oblaganje stepeništa kamenom može potpuno promeniti izgled vaše kuće, a samo ovaj jedan detalj je dovoljan da čitava kuća poprimi luksuzan i bogat izgled.

KlijentViše investitora
Cilj projektaOblaganje stepeništa
Vrsta kamenaPrirodni kamen

Najbolji izbor

Izradom betonskih stepenica završava se njihova konstrukcija, a započinje se dekorativna ili dizajnerska završna obrada. Za oblaganje kako spoljašnjih, tako i unutrašnjih stepenica, savršen materijal je prirodni kamen. Kod stepenica potrebno je osigurati da površine budu neklizajuće, a kamen se zato obrađuje mašinskom obradom površine ili alatima kao što je klesarski čekić. Pri izboru materijala treba voditi računa o frekvenciji prometa koju će stepenice trpeti i za to odabrati odgovarajući kamen.

Izuzetno otporan

Ako su hodne površine stepeništa izložene velikom opterećenju, najbolji izbor bi bio granit, jer je izuzetno otporan na habanje i praktično neuništiv. Sa druge strane, mermer je mekši, pa je i samim tim primereniji upotrebi na stepeništima koja nisu toliko jako opterećena, kao npr. stepenice u privatnim domaćinstvima. Nakon ugradnje, kamene površine bi trebalo premazati i na taj način zaštititi od upijanja vode i mrlja. Time se ujedno osigurava i kasnije lako čišćenje i održavanje.

Sigurna investicija

Mermer i granit je najbolje ugraditi poliranih glatkih površina kako bi se istakla njihova prirodna lepota kojom oplemenjuju svaku prostoriju. Zbog svoje izuzetne dekorativnosti, odnosno raznovrsnosti boja i šara najčešće se postavljaju u enterijerima objekata kao što su hoteli, apartmani, banke, poslovni prostori, tržni centri itd. Osim preciznih mera i kvalitetne izrade elemenata stepeništa, za vas kao kupca vrlo je važno ugradnju poveriti stručnim licima, koja svojim iskustvom i znanjem garantuju dugotrajnost i kvalitet izvedenih radova, čime vašu investiciju štitite od naknadnih čestih popravki i troškova.

Najkvalitetniji prirodni kamen za Vas

Greenland Stone

Potreban Vam je prirodni kamen za stepeništa?

Sigurni smo da ste napravili pravi izbor i da je prirodni kamen najidealnija realizacija svih Vaših ideja. Sve što je sada potrebno je da se odlučite za vrstu prirodnog kamena, kao i potencijalnu količinu. Greenland Stone Vam nudi bogat asortiman prirodnog kamena za Vaša stepeništa.