Beograd
Beograd
Isfahan
+381 61 130-10-10 Pon - Pet 08:00 - 14:00 Smederevski put bb. Ritopek, Beograd, Srbija
+98 917 105-7829 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Industrijska zona Mahmud Abad, Isfahan, Iran
Broj #1
na tržištu
Najbolji
kvalitet kamena
Najniža
cena po m2
Zatraži ponudu

Prirodni kamen na fasadama

Čovek je tokom čitave svoje istorije koristio prirodne vrste kamena kao što su mermer ili granit da bi pokrio površine nekih od svojih najznačajnijih građevina. To je, na izvestan način, ekskluzivan materijal koji se svojim kvalitetom i izgledom ističe od drugih. Prirodni materijali su, takođe, i vanvremenski i nikada ne mogu da izađu iz mode. Fasada od prirodnog kamena je, na taj način, jedna životna investicija.

KlijentViše investitora
Cilj projektaOblaganje fasadnih površina i stepeništa
Vrsta kamenaPrirodni kamen

Prirodni kamen

Ako ste odabrali dekorativni kamen za fasadu vašeg objekta, ozbiljno porazmislite o svakom aspektu kupovine. Na prvi pogled nekom može delovati preskupo da se kompletna fasada sa dekorativnim kamenom, ali zbog svih svojih prednosti u odnosu na druge materijale ta investicija će vam se, tokom godina, višestruko isplatiti. Ono o čemu treba najviše voditi računa pri odabiru jeste da obratite pažnju na troškove, težinu, boju i dimenzije kamena, a pri tome, uvek treba imati na umu da li se sve uklapa u celokupni izgled vaše kuće.

Karakteristike prirodnog kamena

Svaki prirodni dekorativni kamen ima različite karakteristike osobine, naravno u zavisnosti od načina nastanka. Pre kupovine se treba detaljno upoznati sa njima, a na osnovu toga ćete moći i montažu da uradite pravilno. Isto tako valja imati na umu da se i način održavanje fasade od kamena razlikuje za svaku vrstu ponaosob. Dekorativni kamen najčešće ima blago neravnu prednju stranu koja nastaje prilikom cepanja ploča, a to je upravo ono što se na tržištu najviše traži. Međutim, mogu se naći i kamene ploče koje su ravne sa prednje strane, a taj efekat se postiže brušenjem.

Moderna fasada

Prirodni kamen se danas vrlo često koristi za fasade na kućama, a kombinacijom jedne ili nekoliko boja dobijaju se izuzetno lepi i zadivljujući efekti. S obzirom da je prirodni kamen jako otporan na promene u spoljnoj sredini, fasade napravljene od kamena su veoma postojane i stabilne tokom dugog niza godina, tako da sa takvom vrstom materijala za fasadu dobijate izuzetan kvalitet koji traje neobično dugo, a o estetici i lepoti dekorativnog kamena će drugi govoriti umesto vas.

Najkvalitetniji prirodni kamen za Vas

Greenland Stone

Potreban Vam je prirodni kamen za fasadu?

Sigurni smo da ste napravili pravi izbor i da je prirodni kamen najidealnija realizacija svih Vaših ideja. Sve što je sada potrebno je da se odlučite za vrstu prirodnog kamena, kao i potencijalnu količinu. Greenland Stone Vam nudi bogat asortiman prirodnog kamena za oblaganje fasadnih površina na stambenim zgradama.