Beograd
Beograd
Isfahan
+381 61 130-10-10 Pon - Pet 08:00 - 14:00 Smederevski put bb. Ritopek, Beograd, Srbija
+98 917 105-7829 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Industrijska zona Mahmud Abad, Isfahan, Iran
Broj #1
na tržištu
Najbolji
kvalitet kamena
Najniža
cena po m2
Zatraži ponudu

Najčešće postavljana pitanja

Greenland Stone
Najčešće postavljana pitanja

Svi odgovori na Vaša pitanja na jednom mestu

Svesni smo da svaka kupovina zahteva određeno razmatranje i mnoštvo pitanja. Da bismo Vam što više uštedeli vreme, sastavili smo listu najčešće postavljanih pitanja i obezbedili Vam koncizne odgovore na njih. Sigurni smo da ćete pronaći informacije koje će Vam koristiti. Ukoliko, pak imate dodatnih pitanja ili Vas zanimaju određene pojedinosti, bez oklevanja nas kontaktirajte na mail: office@greenlandstone.rs, ili na broj telefona: 061/130-10-10, naš tim će Vam nesumnjivo izaći u susret. Pozivamo Vas i da posetite naš prodajni salon na Smederevskom putu 32a, kako biste se uverili u kvalitet Greenland Stone prirodnog kamena.

Opšta pitanja

Koja je standardna dimenzija ploča od prirodnog kamena koje isporučujete?

Naš širok asortiman nudi ploče od prirodnog kamena velikih i malih formata. Uobičajena dimenzija ploče od prirodnog kamena je 40cm u širini, dok dužina može da bude i do 4m. Međutim, zahvaljujući savremenoj opremi za obradu prirodnog kamena, Greenland Stone Vam pruža mogućnost da sami birate dimenzije i formate odabrane vrste kamena.

Da li postoje uzorci prirodnog kamena na osnovu kojih se može napraviti izbor?

Naravno. Naš prodajni salon ima izložbeni deo sa uzorcima svih vrsta kamena iz naše ponude, gde možete dobiti i aktuelan katalog. Dođite i proverite teksturu i boju prirodnog kamena – odaberite mermer, granit ili travertin. Uskladite svoj izbor sa potrebama, a ukoliko niste sigurni koji kamen Vam je odgovarajući, naše stručno osoblje će Vas uputiti u sve ono što je neophodno da znate o vrsti kamena koju birate. Naš prodajni i izložbeni salon nalazi se u Beogradu, na Smederevskom putu 32a. Dobrodošli!

Da li se može naručiti vrsta kamena koja nije deo ponude?

Ne. Međutim, Greenland Stone u svom asortimanu nudi preko 30 vrsta kamena različite obrade u svakom trenutku, što pruža ogroman izbor našim kupcima i zadovoljava apsolutno svaku moguću potrebu za kamenom kao materijalom ili dekoracijom.

Da li imate veleprodaju?

Da. Pored maloprodaje, svojim klijentima obezbeđujemo i veleprodaju, kada se uz određenu poručenu količinu prirodnog kamena obezbeđuju vrlo primamljivi popusti. Sa ponosom ističemo sve veći broj inostranih klijenata koji u Greenland Stone-u prepoznaju pouzdanog partnera za sve svoje velike projekte.

Koji je najbolji dekorativni kamen?

Najbolji dekorativni kamen je prirodni kamen. Vrlo je cenjen u arhitektonskim krugovima, luksuzan je i čini svaki enterijer vrlo prijatnim. Osim što je postojan, prirodni kamen nudi nenametljivu lepotu, potpuno univerzalnu i nezavisnu od trendova koji se vrlo brzo menjaju. Takođe, potpuno je u skladu sa održivim razvojem i zaštitom životne sredine, jer je 100% ekološki. Naša preporuka je svakako svetski popularan travertin. Pogledajte kako izgleda! (link ka galeriji)

Kako garantujete kvalitet kamena?

Kvalitet prirodnog kamena garantujemo u skladu sa njegovim karakteristikama i specifičnostima. Posedujemo sve standarde kvaliteta, a najvažnija potvrda su nam uspešno realizovani projekti, kao i dugogodišnja saradnja sa građevinskim firmama i arhitektonskim salonima, koji svedoče o kvalitetu našeg prirodnog i dekorativnog kamena.

PITANJA O KAMENU

U kojoj formi nudite prirodni kamen?

Greenland Stone nudi 100% prirodni kamen, obrađen u skladu sa standardima i prema Vašim potrebama. U zavisnosti od namene, kao i da li će se prirodni kamen koristiti kao materijal, obloga ili dekoracija, nudimo Vam četkani, polirani, punjeno-polirani, brušeni ili samo sečeni travertin, polirani mermer i polirani granit. Dimenzije određujete Vi, a mi u potpunosti odgovaramo Vašim zahtevima!

Odakle uvozite prirodni kamen?

Prirodni kamen iz ponude Greenland Stone-a stiže do Vas direktno iz Irana, sa Vatrene, Bele i Crvene planine. Iran je svetski poznat izvoznik prirodnog kamena i pored bogatih resursa poseduje i velika arhitektonska remek-dela izgrađena od prirodnog kamena koja su pod zaštitom Unesco-a. Greenland Stone Vam pruža mogućnost da materijal za svoj dom nabavljate sa svetskog tržišta.

Koja je razlika između prirodnog i veštačkog kamena i kako je prepoznati?

Prirodni kamen specifičan je po izgledu, tj. po nejednakim šarama, i po velikoj izdržljivosti na različite temperature, što ga čini naročito pogodnim za eksterijer. Veštački kamen je ujednačen po šarama, što ima određenu estetsku prednost, međutim ne preporučuje se za eksterijer, jer u dodiru sa vlagom menja boju. Veštački kamen, najčešće veštački granit, koristi se za kuhinjske površine, odnosno kuhinjsku ravnu ploču umesto iverice, jako je izdržljiv na visoke temperature i otporan na fleke od vina ili masnoće. Razlike se mogu uočiti pri upoređivanju, ali svakako je bolje konsultovati se sa poznavaocima kamena, kako ne biste pogrešili pri izboru. Tu smo za Vas!

Da li je travertin pogodan za fasadu?

Apsolutno. Travertin je prirodni kamen, izuzetno otporan na različite temperature i ne podleže nikakvim promenama, bez obzira na vremenske uslove. Naša preporuka je da travertin za fasadnu oblogu bude četkani ili brušeni. Pročitajte nešto više o travertinu i njegovim svojstvima i otkrijte zašto je to trenutno najpopularniji kamen na svetu.

Kako se održava travertin?

Imajući u vidu da je travertin krečnjački kamen, čiji je osnovni sastojak kalcijum karbonat, trebalo bi izbegavati sredstva za održavanje na bazi kiselina, amonijaka i alkohola, jer mogu da oštete sjaj i samu površinu. Naši zaposleni će Vas detaljno uputiti u sve detalje vezano za održavanje površina od prirodnog kamena. Kontaktirajte nas – office@greenlandstone.rs.

Kako da znam koji kamen je odgovarajući za fasadu, a koji za pod?

Sa prirodnim kamenom nema greške. Možete ga koristiti i za fasadne i za podne obloge. Međutim, vrsta obrade prirodnog kamena je značajna pri ovom odabiru. Pravilo je da se za zid, unutra i spolja, preporučuje četkani ili brušeni prirodni kamen, dok se za pod preporučuje polirani. Ako imate bilo kakve nedoumice, konsultujte nas, uputićemo Vas u različite načine obrade prirodnog kamena.

Koji kamen je najbolji za stepenište?

Za unutrašnje stepenište najbolji je polirani mermer, dok za spoljnje preporučuje se pikovani mermer.

Imate li neka dodatna pitanja?