Beograd
Beograd
Isfahan
+381 61 130-10-10 Pon - Pet 08:00 - 14:00 Smederevski put bb. Ritopek, Beograd, Srbija
+98 917 105-7829 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Industrijska zona Mahmud Abad, Isfahan, Iran
Broj #1
na tržištu
Najbolji
kvalitet kamena
Najniža
cena po m2
Zatraži ponudu

Mermer

Greenland Stone
Mi imamo mermer za Vas!

Greenland Stone mermer

Mermer uvozimo direktno iz Irana, koji je svetski poznat po kvalitetu i autentičnosti prirodnog kamena. Osmislite kako treba da izgleda neki kutak Vašeg doma, a po prirodni kamen dođite kod nas. Proverite da li zaista imamo najnižu cenu po kvadratu na domaćem tržištu!

Blistavi kamen

Grci ga zovu marmaros ili „kamen koji blista“. Na persijskom je marmar. Na engleskom je marble. Mi ga znamo kao mermer ili mramor. Vrlo slični nazivi u različitim kulturama za vrlo jedinstvenu vrstu prirodnog kamena, koja je baš zbog svoje blistave strukture, oduvek bila simbol rafiniranosti i luksuza.

Kakva je struktura mermera?

Mermer je krečnjak koji nastaje procesom metamorfoze u središtu Zemlje, kada se pod velikim pritiskom i visokim temperaturama stvara ta neverovatna svetlucavost sa jedinstvenim spektrom boja. Stručnjaci kažu da je mermer kamen iz najstarijih delova Zemljine kore. Verovatno je to razlog zašto je mermer tako otporan na sve atmosferske prilike i zašto je toliko izdržljiv.

Neverovatan sjaj

Zrnaste je strukture, sadrži kristale, ali ono što mu daje boju su u stvari primarne nečistoće u sedimentu. Zbog toga se mermer može naći u različitim bojama, beloj, sivoj, crnoj, roze, plavoj, pa čak crvenoj i zelenoj i zbog toga je jedan od najpopularnijih tipova prirodnog kamena u svetu, jer se uklapa u svaki dizajn. Kada je ispoliran, mermer dobija neverovatan sjaj koji ljudi na svim podnebljima obožavaju, jer ih asocira na luksuz, skupocenost i prefinjenost.

Više od 2000 godina u upotrebi

Mermer je prirodni kamen što ga čini neverovatno izdržljivim i postojanim. Dokaz za ovu tvrdnju je bogata istorija upotrebe mermera u raznim arhitektonskim i umetničkim stvaralaštvima. Skulptori ga vole zbog „toplote koja podseća na ljudski dodir“, zbog divne mlečne boje i poluprozirnosti. Sa arhitektonske tačke gledišta, jasno je zašto treba graditi od mermera. Jedna od građevina koja spada u sedam svetskih čuda u potpunosti je sazidana od mermera – Tadž Mahal. Još jedna od prednosti mermera je neverovatna prilagodljivost svim vrstama obrađivanja, što ga opet čini idealnim materijalom za gradnju ili dekoraciju.

Uvek aktuelan

Današnji trendovi u arhitekturi diktiraju upotrebu prirodnih materijala, najpre zbog ekološkog aspekta, a onda i zbog neprevaziđene dekorativnosti koju samo priroda može da ponudi. Mermer se danas uglavnom koristi za oblaganje zidnih i podnih površina, kao i stepeništa, za enterijer ili eksterijer. Stubovi obloženi mermerom u Vaš enterijer unose ekskluzivnost i znatno doprinose kvalitetu celokupnog prostora.

Praktičnost mermera ogleda se u tome što je lak za održavanje, pa je vrlo često deo kuhinjskih radnih površina. Na ovim prostorima, to je tradicionalno kamen za oblaganje podova i zbog različitih načina obrade mermera, to mogu biti ploče različitih oblika, pločice ili mozaici. Mermer se sve više koristi i kao dekorativni kamen, čak i u industriji nameštaja. U svakom slučaju, dobijate efektnu i luksuznu sliku svoga doma, koju god formu mermera da odaberete.

Mi imamo mermer za Vas!

Greenland Stone Vas poziva u svoj prodajno-izložbeni salon da odaberete svoj komad mermera. Pored toga, možete se uveriti u kvalitet i lepotu i svih drugih vrsta prirodnog kamena iz naše ponude. Mermer uvozimo direktno iz Irana, koji je svetski poznat po kvalitetu i autentičnosti prirodnog kamena. Osmislite kako treba da izgleda neki kutak Vašeg doma, a po prirodni kamen dođite kod nas. Proverite da li zaista imamo najnižu cenu po kvadratu na domaćem tržištu!

Prirodni i dekorativni kamen u našoj ponudi

Prirodni kamen

Direktno iz iranskih kamenoloma do Vas stižu najkvalitetniji mermer, granit i travertin.

mermer-travertin

Travertin

Pristupačan luksuz – ekskluzivan izgled po vrlo razumnoj ceni

mermer-granit

Granit

Granit može da bude u pločama velikog i malog formata, u dimenzijama koje Vam odgovaraju.

Zainteresovani ste za mermer?

Greenland Stone Vas poziva u svoj prodajno-izložbeni salon da odaberete svoj komad mermera. Pored toga, možete se uveriti u kvalitet i lepotu i svih drugih vrsta prirodnog kamena iz naše ponude.