Beograd
Beograd
Isfahan
+381 61 130-10-10 Pon - Pet 08:00 - 14:00 Smederevski put bb. Ritopek, Beograd, Srbija
+98 917 105-7829 Pon - Pet 09:00 - 17:00 Industrijska zona Mahmud Abad, Isfahan, Iran
Broj #1
na tržištu
Najbolji
kvalitet kamena
Najniža
cena po m2
Zatraži ponudu

Dekorativni kamen

Greenland Stone
Kvalitetno, održivo i isplativo

Greenland Stone dekorativni kamen

Arhitekte, građevinci, investitori i krajnji korisnici traže nešto što je kvalitetno, održivo tokom dugog vremenskog perioda i u svim vrstama vremenskih uslova, a da je isplativo. Dekorativni kamen im upravo takvu savršenu kombinaciju i pruža.

Održivi dizajn - savršen spoj forme i funkcije

Trendovi u arhitekturi se brzo menjaju, ali uprkos toj činjenici, postoje neki elementi koji su univerzalni i večni, i koje bi uvek trebalo da imate u svom domu. Poslednjih par godina u arhitekturi je popularan održivi dizajn koji podrazumeva upotrebu ekoloških elemenata u dekoraciji enterijera i eksterijera. Materijali koji apsolutno odgovaraju pomenutom trendu su kamen i drvo, jer izgledaju lepo, a nemaju apsolutno nikakve štetne uticaje na ekosistem i životnu sredinu.

Elegantna jednostavnost

Iz ugla arhitekata, najbolji ukras za Vaš dom, kako spolja, tako i iznutra, je dekorativni kamen. Prati minimalizam, naglašavajući kompleksnost i divan prikaz elemenata za koje se koristi. Dekorativni kamen mora biti prirodni, kako bi dobio na postojanosti i eleganciji. Može se koristiti kao fasadna obloga kada se postiže „dinamična fasada“, što je opet trend u arhitekturi poslednjih par godina

Dinamična fasada

Kada birate dekorativni ukrasni kamen za fasadu, najvažnije je da je kamen prirodan i kvalitetan, tj. da ima odgovarajuće ateste. Dekorativni kamen za fasadu može biti mermer, travertin ili granit. U zavisnosti od načina obrade, može da upotpuni izgled građevine, potpuno uklapajući se u okolinu, što je za modernu gradnju veoma bitno, zbog uklapanja sa urbanističkim planovima. Jednom rečju, sa dekorativnim kamenom nema greške, jer pored toga što je estetski atraktivan, zahteva minimalno ulaganje u održavanje.

Velika ušteda novca

Od svih materijala koji se koriste u dekoraciji, kamen je najtrajniji. Ukoliko odaberete dekorativni kamen za eksterijer, treba da znate da obezbeđujete svojoj građevini vodootpornost i dodatni sloj izolacije. Time dobijate smanjenu potrošnju energije, što znači veliku uštedu novca na duge staze. Takođe, ako je dekorativni kamen prirodni i kvalitetan, zahteva minimalno održavanje, što Vam itekako štedi vreme i novac.

Prirodni i dekorativni kamen u našoj ponudi

dekorativni-kamen-travertin

Travertin

Pristupačan luksuz – ekskluzivan izgled po vrlo razumnoj ceni

dekorativni-kamen-mermer

Mermer

Mermer uvozimo direktno iz Irana, koji je svetski poznat po kvalitetu i autentičnosti prirodnog kamena.

dekorativni-kamen-granit

Granit

Granit može da bude u pločama velikog i malog formata, u dimenzijama koje Vam odgovaraju.

Potreban Vam je kvalitetan dekorativni kamen?

Sigurni smo da ste napravili pravi izbor i da je dekorativni kamen najidealnija realizacija svih Vaših ideja. Sve što je sada potrebno je da se odlučite za vrstu prirodnog kamena, kao i potencijalnu količinu. Greenland Stone Vam nudi bogat asortiman prirodnog kamena za oblaganje fasadnih i podnih površina, kao i stepeništa za enterijer i eksterijer.